VOORDELEN 'BOEK DIRECT BIJ HOTEL'
Suite Hotel Pincoffs
Discount slider image

VOORDELEN 'BOEK DIRECT BIJ HOTEL'

DIRECT 5% KORTING. ALTIJD BETER. GEGARANDEERD. 

Onze website Andere boekingssites
Gratis bitterballen-proeverij in onze bar (4 st, ook vega)
Flexibel omboeken
Gratis hotelgids QL
Gratis koffie, thee & tafelwater in kamer
Voer uw e-mailadres in

TWEE JOURNALISTEN BEGINNEN EEN HOTEL...EN GEVEN HET STOKJE DOOR

Het avontuur in het vervallen douanegebouw uit 1879 begon voor Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde in 2002. Dat was het moment dat ze, op uitnodiging van Stadsherstel Historisch Rotterdam, voor het eerst binnenstapten in het indrukwekkende monument aan de Stieltjesstraat.
Ze werden betoverd door de schoonheid van het pand en door de mogelijkheden. Een kleinschalig boutiquehotel waar je de rauwe romantiek van de Rotterdamse haven zou voelen - dat was het idee. Het werd bepaald geen walk in the park, maar in 2007 kon dan eindelijk worden begonnen met de verbouwing die moest leiden tot de nieuwe toekomst voor het douanekantoor. Het duurde 14 maanden om van het gebouw een kleinschalig hotel te maken.

Suite Hotel Pincoffs opende in maart 2008 haar deuren en was daarmee het eerste boutiquehotel in Rotterdam. Zestien jaar later geven Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde het stokje door aan hotelmanager Marjolein van Asperen en haar partner Milo Pennings.

 

AWARDS

Sinds de opening op 1 maart 2008 viel het boutiquehotel regelmatig in de prijzen. Talloze gasten complimenteerden het team wat resulteerde in een gemiddeld zeer hoge waardering van het hotel. 
Het hotelconcept werd in 2008 genomineerd voor de prijs Beste Hotelconcept Nederland. In vele glossy magazines in binnen- en buitenland werd het spannende interieur van Pincoffs uitgebreid belicht.
In 2010 kregen de hoteleigenaren uit handen van burgemeester Aboutaleb de Ketelbinkie Prijs voor innovatief ondernemerschap en de rol die werd vervuld in de stad Rotterdam.

2008: Nominatie Beste Hotelconcept van Nederland
2010: Rotterdamse Ketelbinkieprijs voor innovatie
2011: Quality Lodgings Duurzaamheidsprijs 
2014: Pincoffs: Meest Markante Horeca-ondernemers van Zuid-Holland Zuid 
2015: Henk de Lugt Award voor 'karakterhoteliers'
2017: Halve finale Dutch Hotel Award 
2021: Gaia Green Award voor alle duurzame inspanningen
2023: Winnaar Hotel Website of the Year
2024: 3e plaats Beste Traningslocatie Nederland (No.1 West-Nederland)

2010 tot heden: TripAdvisor's Best of the Best Award & Travelers Choice Award (gasttevredenheid)

DE BEDENKERS

Initiatief: Stadsherstel Historisch Rotterdam
Hoteleigenaren: Karen Hamerlycnk en Edwin van der Meijde 2008-2023 
Marjolein van Asperen & Milo Pennings 2024 - heden
Architecten: Wessel de Jonge & Miet Vanderbeke - WDJ Architecten
Interieurstyling: Mirjam van der Rijst

Droom
Oud-journalisten Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde zetten in 2002 voor het eerst een voet in het oude Douanegebouw aan de Stieltjesstraat. Het echtpaar droomde ervan een klein luxehotel in een historisch pand aan het water te maken. Het duurde nog zes jaar voor de deuren van hun Suite Hotel Pincoffs officieel werden geopend.

Nieuwe energie 
Zestien jaar na opening geven Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde het stokje door aan Marjolein van Asperen (31). Ze stapte ruim twaalf jaar geleden, als HBO student aan TIO Business School Rotterdam, het hotel binnen voor een bijbaantje. Ze vertrok nooit meer. Samen met haar partner Milo Pennings (34), met ruime ervaring in marketing en sales, brengen ze nieuwe energie in het oude Douanegebouw. Marjolein en Milo zijn trotse ouders van Julius Peter Pennings (3). 

HOTEL AAN DE MAAS

RTL4 maakte een 43-delige docu-soap Hotel aan de Maas die werd uitgezonden op dinsdagavonden. Het was The Making of van het huidige Hotel Pincoffs.
Het journalistenechtpaar en hun destijds driejarige drieling werden bijna een jaar gevolgd tijdens de verbouwing van de monumentale ruïne in Rotterdam. Het werd een serie met een lach en een traan.

Bekijk hier Aflevering 1

HET BOEK

Hotel Pincoffs heeft een jubileumboek uitgegeven met de naam Hotel aan de Maas. Het is een rijk geïllustreerde uitgave van 228 pagina's geworden vol sappige ankedotes, mooie interviews, veel fotografie en ondernemerstips voor wie een klein hotel of B&B wil beginnen.

Het boek is te koop bij Bol.com zonder verzendkosten.

 

WIE WAS LODEWIJK PINCOFFS

Geboren in Rotterdam 7 juni 1827
Overleden in New York op 28 september 1911

‘A spectacle of so much glory and so much shame - 1827-1911’, staat er geschreven op de plaquette bij zijn standbeeld op een steenworp afstand van Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam.
Zakenman, reder en politicus Lodewijk Pincoffs behoort tot de Grote Rotterdammers, maar zijn blazoen is niet onbesmet. Hij zorgde er met de uitvoering van zijn ideeën voor dat Rotterdam een begin maakte met de uitvoering van een ambitie die vele decennia later zou uitmonden in de eretitel 'grootste haven van de wereld'.

Feijenoord
Op initiatief van Pincoffs op Zuid in Feijenoord, aan de overzijde van de stad, havens gegraven die groot genoeg waren voor stoomschepen. Dit werd de kraamkamer van de Rotterdamse haven, nog altijd de grootste van Europa.
Pincoffs liet drie gebouwen neerzetten. Het Poortgebouw werd Pincoffs' directievertrek. Het huidige Hotel Pincoffs zijn douanekantoor. Daar vonden de afrekeningen plaats van de verhandelde spullen. Het Vrij Entrepot was de opslagplaats van de goederen.

Minister
Lodewijk Pincoffs kwam uit een welgesteld joods milieu. Hij werd in 1856 op 28-jarige leeftijd gekozen in de Gemeenteraad. Twee jaar later werd hij lid van Provinciale Staten. Hoewel Pincoffs eerzuchtig en ambitieus was, wees hij twee keer een aanbieding af om minister van Financiën te worden.

Instinct
Mensen hadden veel vertrouwen in het commerciële instinct van Pincoffs. Hij werkte mee aan de oprichting van de Rotterdamsche Bank, de Holland-Amerikalijn, de Nederlandsch-Indische Gas Maatschappij, dagbladen, de vestiging van Heineken’s Bierbrouwerijen en nog vele andere bedrijven. De weigering hem, als Jood, toe te laten tot de invloedrijke sociëteit Amicitia was ongetwijfeld het dieptepunt uit zijn leven.
In 1873 richtte hij de Rotterdamsche Handelsvereeniging op. Het kapitaal bedroeg liefst 15 miljoen gulden. Hiermee konden de grootse havenwerken in gang worden gezet op de tot dan toe onontgonnen linker Maasoever.

Netwerk
Iedereen met enig aanzien in de stad leek met hem verbonden. Burgemeester Van Vollenhoven klopte, op weg naar het stadhuis, vaak bij hem aan om Rotterdamse kwesties te bespreken. De machtige bankier Marten Mees was innig met hem bevriend.
Toen de zaken in Afrika beduidend minder goed verliepen, trachtte Pincoffs met financiële trucs zijn neergang te camoufleren. Hij fraudeerde en hoopte op betere tijden. Het bleek te laat. In mei 1879 klapte het Pincoffs-imperium. Hij vluchtte met zijn gezin naar de Verenigde Staten. Pincoffs werd bij verstek tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld. Een straf die hij nooit uitzat, omdat er geen uitleveringsverdrag. De vele eigendommen van Pincoffs werden geveild.
Met de tabak- en sigarenhandel van Pincoffs wilde het niet vlotten in New York. Ook zijn journalistieke arbeid kwam niet van de grond. Pincoffs stierf als een berooid man.

Historicus Paul van der Laar schildert in woord en beeld een portret van Lodewijk Pincoffs: docu-film RTV Rijnmond