VOORDELEN 'BOEK DIRECT BIJ HOTEL'
Suite Hotel Pincoffs
Discount slider image

VOORDELEN 'BOEK DIRECT BIJ HOTEL'

DIRECT 5% KORTING. ALTIJD BETER. GEGARANDEERD. 

Onze website Andere boekingssites
Gratis bitterballen-proeverij in onze bar (4 st, ook vega)
Flexibel omboeken
Gratis hotelgids QL
Gratis koffie, thee & tafelwater in kamer
Voer uw e-mailadres in

GROEN! MET EEN GLIMLACH...

Bij de creatie van Suite Hotel Pincoffs hebben wij tal van keuzes gemaakt waarbij comfort en zorg voor de leefomgeving hand in hand zijn gegaan.
Ons kleinschalige boutiquehotel wordt gedreven vanuit onze harten die zeggen dat we zuinig moeten zijn op wat de wereld ons op dit moment heeft te bieden. 
Duurzaam betekent voor ons eigenlijk puurzaam. Wat we bijdragen moet echt zijn, moet geloofwaardig zijn en waarachtig.

Hotel Pincoffs is gecertificeerd door Green Key (niveau goud) en won de nationale Gaia Green Award voor duurzame hotels.


KHN: Duurzame ondernemers geven om leefomgeving

Wij hopen u snel een keer te mogen begroeten in ons kleinschalige boutiquehotel in Rotterdam. 

Edwin van der Meijde & Karen Hamerlynck
Oprichters Hotel Pincoffs

GROEN DOEN IS LEUK

Groen moet ook leuk zijn, luidt onze stelling. Groen met een Glimlach is ons motto. Bij alles wat we doen, zijn we creatief. We proberen we zo min mogelijk schade aan de aarde te berokkenen. We denken circulair en willen in het hotel zoveel mogelijk hergebruiken en eventueel recyclen. En daarbij mag het comfort van de gast nooit ter discussie staan. 

Het bewijs dat groen doen ook leuk is, vind je op vele plekken terug in ons hotel. En ook buiten op de kade naast het hotel of verder weg. Met creatieve en originele vondsten proberen wij van duurzaam ondernemen een feestje te maken. Wij hopen onze gasten tijdens hun verblijf een keer te kunnen betrappen op een glimlach.

NIEUWSTE ACTIES

 • Verduurzaming van de belangrijkste installaties in 2023 en 2024. Plaatsing zonnepanelen, warm water door zonne-energie, energiebesparende boilers, warmtepompen voor verwarming en koeling. 
 • Begin dit jaar hebben we met Hotels for Trees opnieuw bomen geplant namens onze gasten. 
 • Door ons aan te sluiten bij de Made Blue Foundation zijn wij als hotel nog bewuster gaan omgaan met water. Made Blue wil schoon drinkwater voor iedereen bereikbaar maken. Als hotel kunnen wij daar een handje bij helpen. Voor elke geserveerde fles gefilterd en gebotteld water (met of zonder fijne bubbeltjes) wordt 10 keer de inhoud gedoneerd aan landen waar water niet vanzelfsprekend is. Made Blue verzorgt dit. Wie bij ons doucht of baddert, krijgt de mogelijkheid 100 liter schoon water cadeau te doen aan een gezin waarvoor schoon drinkwater een luxegoed is. Dat kost de gast niets. Het is een gift van water.

BIJZONDER RIJKSMONUMENT

Onlangs zijn de belangrijkste installaties van het hotel verduurzaamd. En dat is een bijzondere prestatie voor een hotel dat is gevestigd in een rijksmonument. We mogen onszelf met recht een koploper noemen als het om een duurzame bedrijfsvoering gaat.
Ons warme water wordt gemaakt met zonnekracht (was vroeger gas), we beschikken over energiezuinige boilers, onze kamers worden verwarmd en gekoeld met warmtepompen, onze cv-installatie op de begane grond is hybride geworden (elektriciteit en in de winter een beetje gas) en we hadden al goede isolatie en dubbelglas. 

 

CIRCULAIR

 • Diverse stukken antiek kregen een nieuwe tweede leven, zoals een oude laboratoriumkast die werd omgetoverd tot gastenboek-kast met daarin inmiddels duizenden opmerkingen van gasten over hun verblijf in Pincoffs,
 • Wij lieten 28 historische deuren uit ons pand (deze waren niet brandveilig genoeg) ombouwen tot minibarkastjes, daybeds, bureau's, spiegels, etc, 
 • Een van onze suites mag zelfs wel circulair worden genoemd. De meubels en decoraties in deze suite werden door kunstenaars gemaakt van hergebruikte materialen als fietsbanden, zeekaarten, Delfts blauw porselein... En er is nog veel meer te ontdekken in Hotel Pincoffs, 
 • Ons glaswerk is bijvoorbeeld door Rebottled gemaakt uit wijnflessen,
 • Gebruikte koffiecups uit de kamers en suites worden gerecyceld,
 • Zelfs ons afval krijgt nieuw leven. Zo worden wekelijks onze koffiedrab en sinaasappelschillen opgehaald. Hiermee worden champignons van Rotterzwam gevoed en uit de schillen wordt door Dik & Schil gin en orangecello gedistilleerd. De orangecello is ook als duurzaam cadeau te koop in het hotel. 

BIOLOGISCH

Het leeuwendeel van de producten die we in het hotel gebruiken is biologisch, van heel dichtbij of geproduceerd door een bedrijf met een sociale missie. 
Denk bij dat laatste aan onze ambachtelijk gemaakte jam van Rotterdamsche Confituur of onze koekjes van de Koekfabriek. Al onze vleeswaren komen van de biologische slagerij De Groene Weg, maar we serveren natuurlijk ook veel vegetarische- en vegan maaltijden. Denk daarbij aan de producten van de Vegan Pizza Bar en onze broden en broodjes van Carl Siegert.

De lijst is lang en wordt maandelijks vernieuwd. Onze huiswijnen zijn biologisch, we schenken ook biogische whisky en gin, onze frisdranken en icetea zijn biologisch, onze groenten, bijna alle ontbijtproducten, alle zuivel, groentesapjes, fruitsapjes, appels, koffie, thee en nog veel meer. 

Zelfs onze populaire badkamerproducten van Grown Alchemist zijn biologisch geproduceerd.    

VERGROENING

Vergroenen! Wij zijn er dol op. Voor Hotel Pincoffs is vergroening heel gewoon. Als sinds de opening in 2008 voerde het hotel diverse projecten uit. Zo werden honderden bomen geplant in Panama (bekijk de video making of Pincoffs Bos). We waren ook een trotse sponsor van het Dobberende Bos in de Rijnhaven, een eco-kunstproject in Rotterdam. Dat project is inmiddels verplaatst. Het was in Almere een onderdeel van de landbouwtentoonstelling Floriade.

Stadstuin op de kade
Zelf maakten we in 2017 een stadstuin, in nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam. Op de kade naast het hotel zijn drie nieuwe Hollandse iepen geplant en er is een kleine moes- en fruittuin aangelegd. De tuin levert ons een deel van de ingrediënten voor onze keuken en bar.

Hotels for Trees
De daarop volgende stap in onze verduurzaming was de aansluiting bij de stichting Hotels for Trees. Elke keer wanneer een gast van Hotel Pincoffs bij een meerdaagsverblijf de kamerschoonmaak overslaat, laten wij door deze stichting een boom planten. Dat gebeurt door de professionals van het Nederlandse bedrijf Trees for All. Het doel is om in 2025 met alle hotels een miljoen bomen per jaar te planten. Ons team is al twee keer op pad geweest om bomen te planten namens onze hotelgasten. Onze gasten plantten al meer dan 500 bomen!

SOCIAAL BETROKKEN

Een cadeau van water
Door onze samenwerking met Stichting Made Blue geven we vele liters water cadeau aan gezinnen in landen waar schoon drinkwater geen normaalste zaak van de wereld is. Made Blue investeert in waterprojecten, op een ondernemende en transparante manier. Tien keer de geserveerde hoeveelheid hotelwater wordt gedoneerd aan Made Blue. Via een QR code van Made Blue kan elke hotelgast zelf water schenken aan een goed doel. A Gift of Water is gratis voor de gast. Het hotel verrekent de schenkingen met de Made Blue Foundation. 

Playing for Succes
Playing for Succes leert kinderen te werken aan zelfvertrouwen, samenwerking, motivatie en zelfstandigheid. Daardoor kunnen ze zich op school en daarbuiten beter ontwikkelen. Wij steunen deze stichting die kinderen de mogelijkheid geeft om te leren in een bijzondere omgeving buiten school. Actief en betekenisvol onderwijs met veel individuele begeleiding, rolmodellen en succeservaringen. 

Hockeyclub Feijenoord
Vanuit onze overtuiging dat iedereen moet kunnen sporten, zijn wij sponsor geworden van hockeyclub Feijenoord. Onze bijdrage wordt gebruikt om kinderen die wat meer tegenwind hebben in hun jeugd ook te kunnen laten sporten. Bijvoorbeeld door kleding te sponsoren of op een lidmaatschap mogelijk maken voor gezinnen die dat fiancieel niet makkelijk kunnen missen. 

Rotterdamsch Geluid
Hotel Pincoffs is betrokken bij een paar kleinschalige sociale projecten die wij sponsoren. Wij steunen Rotterdamsch Geluid, dat Rotterdam op een bijzondere manier onder de aandacht brengt bij schoolgaande jeugd en bij 70-plussers. Dat gebeurt door middel van rondleidingen voor de jongeren en viruele rondleidingen voor de ouderen. De reacties hierop zijn zeer positief. 


 

MEER DAN 50 GROENE INITIATIEVEN

In het kort een idee van onze inspanningen:

 • Wij zijn Green Key Gold gecertificeerd, winnaar nationale Gaia Awards en Ecoleader bij TripAdvisor,
 • Ons motto is Groen met een Glimlach. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is nuttig en leuk. Waar mogelijk proberen wij onze gasten deelgenoot te maken over hoe we samen beter kunnen doen voor onze leefomgeving,
 • Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf. Door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en onze verbruiken van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen,
 • In 2023 zijn de warmwaterinstallatie en de warmte- en koudeinstallatie verduurzaamd. Ons warme water komt van zonne-energie en met warmtepompen wordt het gehele gebouw verwarmd en gekoeld. Pincoffs verbruikt door deze maatregelen bijna geen gas meer (alleen in koude winters is er gas om onze gasten altijd het maximale comfort te bieden; ook als de zon niet schijnt).
 • Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk,
 • Wij zijn aangesloten bij de Made Blue Foundation, een organisatie die schoon drinkwater voor iedereen in de wereld nastreeft. Wij doneren aan deze foundation, opdat zij mensen drinkwater kunnen schenken waar dat niet vanzelfsprekend is,
 • Deelname aan stichting Hotels for Trees dat bomen plant voor elke kamer die niet hoeft te worden schoongemaakt tijdens een meerdaags verblijf,
 • Wij serveren biologische vleeswaren van De Groene Weg Slagerij van Theo Pronk,
 • Wij serveren biologische melkproducten, eieren en brood,
 • Thee (Mr. Jones) en koffie (Giraffe uit Rotterdam) zijn biologisch + SKAL-gecertificeerd,
 • We gebruiken duurzame, biologisch afbreekbare koffiecapsules voor de espressomachines in de kamers en suites, 
 • Biologische rietsuiker en biologische koffiemelk of sojamelk (ook voor de lattes en cappuccino's),
 • Deelname aan Dopper Wave, een programma tegen het gebruik van plastic flessen. Ons hotel is sinds 2020 vrij van plastic flessen en flesjes,
 • Gebruik van The Good Roll. Dit zijn rollen wc-papier die duurzaam worden geproduceerd en de bouw van toiletten ondersteunt in landen waar wc's niet vanzelfsprekend zijn. Dit programma wordt uitgevoerd door Simawi,
 • Onze badkamerproducten van Grown Alchemist zijn gemaakt van biologische producten en niet op dieren getest,
 • Zoet broodbeleg is zoveel mogelijk biologisch, Fair Trade of lokaal en sociaal geproduceerd, zoals onze heerlijke Rotterdamse Confiture,
 • Wij hebben ons eigen duurzame tafelwater voor de brasserie, vergaderzalen en de hotelkamers, waardoor we veel minder flessen bronwater laten vervoeren,
 • Biologische huiswijn en whisky,
 • Biologische frisdrank en sappen,
 • Wij gebruiken glazen van Rebottled dat wijnflessen omtovert in mooie drinkglazen 
 • Duurzaam vergaderen in onze zalen. Elk gezelschap ontvangt een gratis boom, 
 • Wij plantten circa 2000 bomen in ons 'Pincoffs Bos' in Panama (project afgerond),
 • Vergroenen van kades in Rotterdam: bomen en moestuin op onze kade,
 • Sponsor Dobberend Bos in de Rijnhaven, Rotterdam (project afgerond),
 • Ons meubilair is voor een substantieel deel circulair. Het bestaat deels uit hergebruikte materialen en antiek met een tweede leven,
 • We hebben duurzame dekbedovertrekken (bio-teelt katoen en Fair Trade keurmerk),
 • 100% Groene stroom,
 • 100% 'Groen' gas (bosgecomenseerd door energieleverancier),
 • Energiebesparende verlichting (LED),
 • Alle kamers kunnen individueel worden verwarmd en gekoeld,
 • Op onze in-room tablet (SuitePad) vind je een Green Option voor gasten die geen housekeeping en schoon linnen willen,
 • Overal energiebesparend glas (ondanks de monumentale ramen),
 • Waterbesparing volgens normen van Green Key,
 • Duurzaam drukwerk,
 • Verantwoord papiergebruik (keurmerk en actief hergebruik papier),
 • Milieusparende schoonmaakmiddelen,
 • Anti-allergisch en milieuvriendelijk geproduceerd tapijt, onderscheiden met een certificaat van de EU Environmental Audit,
 • Uitgebreide afvalscheiding in 10 fracties (glas, papier & karton, swill, koffiedrab, sinaassappelschillen, batterijen, lampen, linnen, elektrische apparaten, restafval),
 • Het personeel is betrokken bij onze manier van ondernemen en draagt de gedachte Groen met een Glimlach met verve uit,
 • Wij houden ons actief op de hoogte van MVO-ontwikkelingen binnen ons vak en leveren een actieve bijdrage aan de overdracht van onze kennis hierover aan medewerkers en anderen die het vak willen leren,
 • Wij informeren onze gasten, medewerkers en leveranciers hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen,
 • Wij maken transparante afspraken met derden over de kwaliteit van onze product en hoe we de kwaliteit bewaken,
 • Wij onderhouden het pand door middel van duurzame materialen,
 • Wij houden al onze verbruiken zorgvuldig bij,
 • Wij bepalen naast de financiële en sociale impact ook de milieu-impact van ons product en beperken de eventuele negatieve gevolgen hiervan zoveel mogelijk,
 • Wij leveren een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften, door sponsoring en vrijwilligerswerk,
 • Wij zijn actief in het opleiden van middelbare scholieren op het gebied van hospitality en maatschappelijk verantwoord ondernemen,
 • Wij zijn sponsor van Rotterdamsch Geluid dat scholieren en ouderen rondleidt en kennis geeft over hun eigen leefomgeving in Rotterdam,
 • Een keer per twee jaar wordt onze werkwijze gecontroleerd en gecertificeerd door Green Key.