1. Kortingscode
Elke kamer: gratis WiFi, espresso, thee & fles water

Restaurant Sil - het nieuwe genieten

Restaurant Sil
Open: vanaf 4 september 2018
Vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur
Zondag en maandag gesloten

Reserveer online

Dineren bij pop-up restaurant Sil is een bijzondere ervaring. De keuken is open; de setting informeel en intiem. Met slechts negen tafels kunt u rekenen op een persoonlijke bediening met aandacht voor u als gast. De chef legt hier nog graag aan tafel uit wat hij voor u heeft bereid.

Feestje op het bord
Sil staat voor een bewuste manier van koken. Hij is allergisch voor verspilling. Van kop tot staart; van schil tot pit, luidt zijn motto.
Hij werkt met verse, duurzame en vaak onbekende producten die Nederland te bieden heeft. Bij deze chef zie je de ogen fonkelen wanneer hij mooie gerechten kan maken van minder alledaagse producten, het liefst van dichtbij. Drie rake smaken per gang; elke keer weer een feestje op het bord.

Kies uw lievelingsgerechten
Het nieuwe genieten; nu in Hotel Pincoffs.
U stelt uw diner samen door te kiezen uit een menu met 8 koude en warme gerechten. Stuk voor stuk met liefde bedacht en gemaakt door Sil. U bepaalt zelf van hoeveel gerechten u wilt genieten en in welke volgorde.

3 gerechten = 37 euro p.p.
4 gerechten = 47 euro p.p.
5 gerechten = 57 euro p.p.
U kunt zoveel gerechten kiezen als u wenst.

Wijn & sap
Indien u dat wenst is er een bijpassend wijnarrangement of een saparrangement, zoveel als mogelijk biologisch geproduceerd. Het wijnarrangement gaat vanaf 21 euro (3 gangen). U kunt de wijn ook per fles bestellen. Bij elke fles wijn of bij elk wijnarrangement krijgt u 1 fles tafelwater van ons.

Water
Indien u geen wijn bestelt, maar water wilt drinken, kunnen wij ons (duurzame) zelfgebottelde tafelwater (plat of bruis) aanbieden voor slechts 3.50 euro per fles.

Vergadergroepen
Onze vergadergasten kunnen wij een Bourgondische diner aanbieden dat bestaat uit 9 gerechten. Van dit proeverij-diner kunt u samen genieten. U betaalt hiervoor 49.50 p.p. Ook kunnen wij een meer-gangendiner aanbieden voor 57.50 euro p.p.

Duurzaam en origineel
De keuken is ingericht op duurzaamheid. Sil werkt met visproducten die gelden als bijvangst en vaak overboord zouden worden gegooid, omdat er geen of weinig vraag naar is. Sil creëert er bijzondere en zeer smakelijke gerechten mee. Deze duurzame oplossing vond hij ook voor dieren als bokjes, haantjes en wilde ganzen. Deze dieren zijn minder geliefd, maar zeker niet minder lekker. Chef Sil weet ook raad met bekende en minder bekende groenten. Hij gaat de verspilling te lijf en maakt prachtige gerechtjes met verse ingrediënten. Hij bereidt ze op vele manieren, waaronder ook vergeten traditionele methodes als fermentatie en nixtamalisatie.

Over chef Sil
Sil werkt inmiddels vijftien jaar in de keuken, waarvan de laatste vijf jaar onder zijn eigen naam: Peppelenbosch Culinair. Hij kookte in tientallen keukens. De laatste jaren bedacht en bereidde hij regelmatig de diners van groepen gasten in Suite Hotel Pincoffs. Bekend was hij in Utrecht als chef van restaurant Instock. Daar werd hij zich steeds bewuster van thema's als voedselverspilling en de bizarre kronkels in onze voedselindustrie. Omdat hij de ambitie heeft duurzaamheid op meer terreinen na te streven, ontstond de behoefte aan een eigen restaurant waar hij zijn talloze ideëen kan uitwerken tot een feestje op het bord.

Nieuwsgierig?
Reserveer een avondje fijn dineren bij Sil in Hotel Pincoffs. U kunt Sil nu al ondersteunen door een tafel te boeken op zijn crowdfunding-platform. Dan bent u al zeker van een tafel wanneer het restaurant opent en hoeft u straks niets (of bijna niets) meer af te rekenen!

Reserveren kan online of telefonisch of per mail bij Team Pincoffs.
Online via: Restaurant Sil online reserveren
T: +31 10 2974500
E: info@hotelpincoffs.nl