1. Vul uw code in
  2. Loyalty card
Elke kamer: gratis WiFi, espresso, thee & fles water

Restaurant Sil - Genieten met onze 'circular chef'


Restaurant Sil
The Circular Chef

Geopend voor diner
Lunch is mogelijk in de lounge van hotel Pincoffs

Openingstijden: 18.00 tot 22.00 uur

Na ruim drie succesrijke maanden zullen we op 15 december pop-up restaurant Sil sluiten. Wellicht tijdelijk... Volg het nieuws op Instagram en Facebook. 

Dinertafel in restaurant online reserveren tot en met 15 december 2018

Bekijk het menu

Restaurant Sil

Dineren bij pop-up restaurant Sil is een bijzondere ervaring. De keuken is open; de setting informeel en intiem. Met slechts negen tafels kunt u rekenen op een persoonlijke bediening met aandacht voor u als gast. De chef legt hier nog graag aan tafel uit wat hij voor u heeft bereid.

Op avontuur
Bij Sil treft u geen tournedo's en kabeljauw aan, maar een nieuw culinair avontuur. Gerechten en ingrediënten waarvan u wellicht nog niet heeft gehoord, maar waarvan de smaak bijzonder is. ,,Behartenswaardige keuzes'', volgens recensent Frank van Dijl in NRC Handelsblad
Sil staat voor een creatieve, duurzame en innovatieve keuken. Voor een bewuste manier van koken. Hij houdt niet van verspilling en gebruikt oude technieken om zijn gerechten te bereiden. Hij durft. U ook? Van kop tot staart; van schil tot pit, luidt zijn motto.

Producten uit Nederland
Sil is een van de 'circular chefs' in Nederland. Bij Sil geen producten met talloze vlieguren, maar lekkers van om de hoek. De chef is op zoek gegaan naar de meest verse, en vaak ook onbeminde producten, die Nederland te bieden heeft. Zo maakt het restaurant gebruik van lokale en seizoensgebonden groenten en zoekt hij continu naar onbekende Hollandse vis- en vleesproducten. Denk hierbij aan de bijvangst van vissers zoals zeekat en pieterman, maar denk ook aan wilde ganzen, haantjes en bokjes.
De gerechten worden bereid met kooktechnieken die feitelijk oeroud zijn, maar nauwelijks nog worden gebruikt. Bij deze chef zie je de ogen fonkelen wanneer hij mooie gerechten kan maken van minder alledaagse producten van eigen bodem. Dutch Cuisine, zeg maar. Drie rake smaken per gang.
NRC: ,,Er wordt bij voorkeur gewerkt met 'dieren die in de weg lopen' en er wordt niets weggegooid. De menukaart die je mag meenemen is daar al het voorbeeld van: er zitten zaadjes in het papier. Nat maken en laten ontkiemen''.

Kies uw lievelingsgerechten
U stelt uw diner samen door te kiezen uit een menu met 9 koude en warme gerechten. Elk gerecht heeft het middenformaat. U bepaalt zelf van hoeveel gerechten u wilt genieten en in welke volgorde. 

Menu met 3 gerechten = 37 euro p.p.
Menu met 4 gerechten = 47 euro p.p.
Menu met 5 gerechten = 57 euro p.p.

  • U mag ook minder dan 3 en meer dan 5 gerechten kiezen.
  • Voor (zakelijke) hotelgasten is bijvoorbeeld ook één hoofdmaaltijd voor 17.50 euro mogelijk. U heeft de keuze uit dezelfde gerechten. De portionering wordt vergroot en u krijgt enkele bijgerechten.
Wijn & sap
Indien u dat wenst is er een bijpassend wijnarrangement of een saparrangement, zoveel als mogelijk biologisch geproduceerd. Het wijnarrangement gaat vanaf 7 euro per glas; het saparrangement vanaf 6 euro per glas.
U kunt de wijn ook per fles bestellen. Bij elke fles wijn of bij elk wijnarrangement bieden wij u een fles tafelwater (gratis) aan.

Water
Indien u geen wijn, bier of sap bestelt, maar water wilt drinken, kunnen wij ons (duurzame) zelfgebottelde tafelwater (plat of bruis) aanbieden voor slechts 3.50 euro per fles.

Vergadergroepen
Vergadergasten in ons hotel kunnen wij een Bourgondische diner aanbieden dat bestaat uit 9 gerechten. Van dit proeverij-diner kunt u samen genieten. U betaalt hiervoor 49.50 p.p. 

Over chef Sil
Sil werkt inmiddels vijftien jaar in de keuken, waarvan de laatste vijf jaar onder zijn eigen naam: Peppelenbosch Culinair. Hij kookte al in tientallen keukens. De laatste jaren bedacht en bereidde hij regelmatig de diners van groepen gasten in Suite Hotel Pincoffs.
Bekend was hij in Utrecht als chef van restaurant Instock. Daar werd hij zich steeds bewuster van thema's als voedselverspilling en de bizarre kronkels in onze voedselindustrie. Omdat hij de ambitie heeft duurzaamheid op meer terreinen na te streven, ontstond de behoefte aan een eigen restaurant waar hij zijn talloze ideëen kan uitwerken tot een feestje op het bord.

Reserveren?
Reserveer een avondje fijn dineren bij Sil in Hotel Pincoffs. Dat kan online, telefonisch of per mail bij Team Pincoffs.
Online via: Restaurant Sil online reserveren
T: +31 10 2974500
E: info@hotelpincoffs.nl