1. Vul uw code in
  2. Loyalty card

Groen met een Glimlach


Bij de creatie van Suitehotel Pincoffs hebben wij tal van keuzes gemaakt waarbij comfort en zorg voor de leefomgeving hand in hand zijn gegaan.
Ons kleinschalige boutiquehotel wordt gedreven vanuit onze harten die zeggen dat we zuinig moeten zijn op wat de wereld ons op dit moment heeft te bieden.

Green Key Goud
Als bekroning voor dit duurzame beleid heeft Suitehotel Pincoffs sinds 2010 het milieukeurmerk Green Key ontvangen. De inspanningen waren goed voor niveau Goud, het hoogst haalbare niveau. Om het jaar wordt het hotel geïnspecteerd.  
De Green Key is weggelegd voor duurzame bedrijven die serieus omgaan met milieuzorg en een grotere inspanning leveren dan wettelijk is verplicht.
Ons hotel onderneemt verantwoord en is op de toekomst gericht. Het prettige voor onze gasten is dat u volop meegeniet van de stappen die wij hebben gezet, want Suitehotel Pincoffs bewijst dat verantwoorde keuzes niet ten koste hoeven te gaan van het comfort. 

Groen met een Glimlach

Groen is leuk, is onze stelling. Daarom volgen wij nauwgezet ons motto Groen met een Glimlach. U kunt het bewijs daarvoor in ons hotel terugvinden. Met talloze creatieve en originele vondsten willen wij ons duurzame ondernemen maken tot een feestje voor onze gasten.

Groene investeringen

Om onze CO2-uitstoot als hotel te compenseren, zijn we jaren geleden het Pincoffs Panama Project begonnen. Ons hotel heeft de afgelopen duizenden bomen geplant in de provincie Veraguas in Panama. Deze bomen groeien nog steeds en doen 'hun werk' voor de luchtkwaliteit. Met het bos wordt niet alleen de CO2-voetafdruk van het hotel en zijn gasten voor een deel gecompenseerd; ook wordt bodemerosie tegen gegaan. De laatste jaren hebben we onze groene investeringen verschoven naar Rotterdam, een stad die de laatste jaren een groene ambitie kenbaar maakte. Daaraan wil Hotel Pincoffs kleine steentjes bijdragen. Inmiddels zijn er bomen geplant op de versteende kade naast het hotel, en er is een mini-moestuin aangelegd waar we heerlijke producten uit kunnen halen. Ook zijn we sponsor van het kunstproject Dobberend Bos in de Rijnhaven. Verder ondersteunen we sociaal geëngageerde bedrijven door producten bij ze af te nemen. Ons restaurant werkt met louter Nederlandse producten en heeft als doel verspilling tegen te gaan. 

Met de volgende punten geven wij u graag in het kort een idee van onze inspanningen:
- Wij serveren biologische vleeswaren.
- Wij serveren biologische melkproducten en eieren.
- Thee en koffie bij ontbijt zijn biologisch.
- Koffieleverancier beschikt over een internationaal sustainability programma waarin de betrokkenheid bij de boeren en hun leefomgeving wordt verzekerd.
- Biologische Fair Trade koffie tijdens vergaderingen.
- Ons zoete broodbeleg is zoveel mogelijk biologisch of Fair Trade.
- Fair Trade-producten in kamers (linnen).
- Duurzaam vergaderen in onze zalen.
- Wij hebben ons eigen duurzame tafelwater.
- Wij maakten ons eigen Pincoffs-bos in Panama.
- Zijn sponsor van het Dobberende Bos in Rijnhaven.
- Hebben onze eigen urban mini-moestuin op de kade. 
- Ons meubilair bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen.
- 100% Groene stroom.
- 100% 'Groen' gas (bosgecomenseerd).
- Energiebesparende verlichting.
- Waterbesparing.
- Duurzaam drukwerk.
- Verantwoord papiergebruik.
- Milieusparende schoonmaakmiddelen.
- Anti-allergisch en milieuvriendelijk geproduceerd tapijt, onderscheiden met een certificaat van de EU Environmental Audit.
- Uitgebreide afvalscheiding.
- Elektrische Pincoffs-scooter en bakfiets voor personeel.
- Het personeel is betrokken bij onze manier van ondernemen.
- Ons Green Team zorgt voor een continue stroom aan ideën.
- Jaarlijkse controle op onze werkwijze.

Wij hopen u snel een keer te mogen begroeten in ons kleinschalige boutique hotel in Rotterdam. Wij laten u graag kennismaken met onze bijzonder groene en creatieve ideeën.

Edwin van der Meijde & Karen Hamerlynck
Suitehotel Pincoffs - Groen met een Glimlach

Publicaties over Duurzaam Hotel Pincoffs:

Dagblad Metro, 20 september 2011 - Hotels gaan voor Groen: ,,Steeds meer Rotterdamse hotels en congreslocaties opereren op een duurzame manier. Suitehotel Pincoffs met hotelier Edwin van der Meijde op de Kop van Zuid is hier een goed voorbeeld van. (...) Op verschillende manieren laat hij zijn filosofie terugkomen in het hotel, dat al een gouden Green Key certificaat heeft. ,,Maar altijd wel op een leuke manier.'', zegt Van der Meijde. ,,Wij willen onze gasten dit niet door de strot duwen. We noemen het zelf Groen met een Glimlach.''
Zo geeft het hotel sinds dit jaar elk vergadergezelschap een gratis boom mee. Althans, ze mag kiezen welke boom wordt geplant in het Pincoffs Bos in Panama.

Rabobank Magazine Dichtbij - Groen is leuk:
,,Groene stroom zie je niet, maar een boom is een boom. De eigenaren van het duurzame Suitehotel Pincoffs op de Kop van Zuid planten hun eigen Pincoffs-bos in Panama. De wereld redden ze er niet mee, maar ze dragen zo wel een steentje bij en compenseren de CO2-voetafdruk van het hotel en de gasten. Ook belangrijk: het Pincoffs-bos gaat bodemerosie tegen en houdt lokale boeren aan het werk. Groen is leuk en met zo’n boom maak je zichtbaar wat je doet. Elk bedrijf dat in het hotel vergadert mag een boom uitzoeken en die via een unieke code virtueel op de website van het hotel planten. In de komende twee jaar gaan maar liefst 2.000 bomen de grond in.''
Kijk op www.hotelpincoffs.nl voor meer informatie over het Pincoffs Panama Project.

The Standard Magazine: ,,Housed in the former Customs and Tax Building, designed by J.S.C. van der Wall, the property dates back to 1879 and was completely renovated in 2008 to accomodate the dream of two former journalists, Edwin van der Meijde and Karen Hamerlynck. Their passion for design, photography and wine merged into this luxurious hotel situated in a building full of history - the result is spectacular!''
,,(...)At Pincoffs, we could feel the passion for history, the pride for the port and the enthusiasm to serve each guest with a unique personal experience - all of which are reflected in a balanced design blended with old and new.''
Melina Ferreira (text) and Ricardo Gotthilf (photo's) for The Standard Magazine, Austin, VS

Qaviaar Magazine. Groen met een Glimlach: ,,Suitehotel Pincoffs geeft bomen weg aan gasten. Planten we een Corotu, een Pino of toch een Mangoboom in Panama? Dat is de vraag voor de vergadergasten van Suitehotel Pincoffs, het groenste hotel van Rotterdam.
,,Hotel Pincoffs wilde graag een goed 'groen' doel steunen en vindt het leuk om zijn gasten daarbij te betrekken'', aldus eigenaar Edwin van der Meijde, die deze zomer zelf naar Panama gaat om het planten van de eerste bomen van het Pincoffs-bos te bekijken.''
(...) ,,Voor Van der Meijde en zijn vrouw Karen Hamerlynck stond het vast dat het aanleggen van het bos een cadeautje m oest zaijn aan de gast. De prijzen van de vergaderingen en de arrangementen zijn daarom niet gestegen.
De hoteleigenaren hebben al wel alvast duizend bomen ingekocht bij Agro2, het bedrijf van de Nederlandse ondernemer Frans van Hulle in Panama. En een optie op nog eens duizend bomen. ,,Over een tijdje moet dat toch een flink bos zijn en het leuke is dat onze vergadergasten de samenstelling ervan mede hebben kunnen bepalen'', aldus Van der Meijde.
Qaviaar Magazine, juni 2011